Electronic B.V.

Opdrachtgever Electronic B.V.
Diensten Design & Drukwerk, Websites, Social Media

Electronic B.V. is gevestigd in Nijmegen en sinds 1971 actief en werkzaam binnen de elektrotechniek. Electronic is landelijk actief en voert opdrachten uit voor uiteenlopende en ambitieuze opdrachtgevers.

0 +
Opdrachten
0 +
Jaar samenwerking

Ik heb de unieke kans gekregen om de huisstijl van Electronic B.V. nieuw leven in te blazen. Het voelde als een uitdaging om een logo en huisstijl van vijf decennia te mogen re-branden en een frisse, moderne uitstraling te creëren die de essentie van het bedrijf weerspiegelt.

Het begon met gesprekken binnen Electronic B.V. Ik wilde niet alleen begrijpen wat het bedrijf vertegenwoordigde, maar ook de emoties en waarden achter de jarenlange toewijding aan hun bestaande logo doorgronden. Dit inzicht vormde de basis voor mijn creatieve proces.

Na dagen van ontwerpen ontstonden uiteindelijk zoals afgesproken 3 versies voor het nieuwe logo. Uiteindelijk heeft het team van Electronic het oog laten vallen op het ontwerp dat er voor hen het meest uitsprong. Het behield elementen van herkenning, als eerbetoon aan het verleden, maar introduceerde ook strakke lijnen, moderne kleuren en een eigentijdse uitstraling. 

Toen het moment van onthulling naderde, voelde de lucht geladen met opwinding en nieuwsgierigheid. De medewerkers, die gewend waren aan het vertrouwde logo, werden begroet door een frisse wind van verandering. Het nieuwe beeldmerk sprak niet alleen de kracht en stabiliteit van het verleden aan, maar bracht ook een gevoel van dynamiek en vernieuwing met zich mee. En daarmee hebben we de gehele huisstijl van Electronic omgetoverd en opnieuw zichtbaar gemaakt.

Ik heb de huisstijl elementen van Electronic B.V. mogen restylen, zoals de visitekaartjes, briefpapier, offertebladen, en digitale presentatie sjablonen. Maar ook de gevelreclame, Roll-Up Banners, E-mail handtekeningen, parkeerbordjes, Facebook en LinkedIn banners, en zelfs de ontwerpen voor het beletteren van het wagenpark.

Ook werd mij de eer gegund om de website van Electronic B.V. volledig te vernieuwen, waardoor deze naadloos aansloot op de hedendaagse digitale normen.

Mijn aanpak begon met een grondige analyse van de bestaande website, waarbij ik de sterke punten en eventuele pijnpunten identificeerde. Ik betrok de kernwaarden van Electronic B.V. hierbij om een diep begrip te krijgen van wat de vernieuwde website moest uitstralen. Dit samen met de vernieuwde huisstijl.

Met deze inzichten begon ik aan een ontwerpproces dat niet alleen visueel aantrekkelijk moest zijn, maar ook intuïtief en functioneel voor de gebruikers. De vernieuwde website werd doordrenkt met een moderne esthetiek, waarbij strakke lijnen, frisse kleurenpaletten en geoptimaliseerde navigatie de boventoon voerden.

De homepage werd omgetoverd tot een boeiende bestemming met dynamische content en een heldere call-to-action. Het menu werd gestroomlijnd voor eenvoudige toegang tot de verschillende secties van de website. Responsiviteit was vanzelfsprekend, zodat de gebruikerservaring op alle apparaten naadloos verliep. De vernieuwde website van Electronic B.V. staat nu als een digitale etalage die niet alleen de rijke geschiedenis van het bedrijf weerspiegelt, maar ook de belofte van een grenzeloze toekomst.

De rebranding van Electronic B.V. bleek niet alleen een visuele transformatie te zijn, maar ook een culturele verschuiving binnen het bedrijf. Het opende de deur naar nieuwe mogelijkheden, samenwerkingen en innovaties. En zo begon een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Electronic B.V., waarbij het verleden werd geëerd, maar de blik resoluut gericht was op de toekomst. Bekijk de website http://electronic-bv.nl hier.